Dutch

Henri

Uitgelaten (6)

LOSLOOPVERBOD

Als vrijwilliger van het dierenasiel mag ik honden alleen uitlaten als ze aangelijnd zijn. Ze kunnen er zomaar vandoor gaan en je weet nooit precies hoe ze reageren op mensen of op andere honden. Voor de zekerheid wandel ik altijd in een stuk bos waar honden aangelijnd moeten zijn. Ik loop niet graag de kans dat een onaangelijnd hondje op ons komt afstormen. Dat zou best eens vervelend af kunnen lopen.

Veiligheid voor alles. Vandaag op pad met Jillz, een kruising Berner Sennen/Duitse Herder. Als we nietsvermoedend een bospad inslaan, zie ik in de verte een bruin witte hond aan komen stormen. Niet aangelijnd… Z’n bazinnetje probeert hem al roepend op andere gedachten te brengen. Tevergeefs. De honden grauwen over en weer wat naar elkaar, maar daar blijft het gelukkig bij. Mevrouw lijnt verontschuldigend haar geliefde huisdier weer aan. Ik ben geïrriteerd, maar ook blij dat Jillz het hoofd koel heeft gehouden.

In het woon-werkcentrum in Epe proberen we het voor onze bewoners zo veilig mogelijk te maken. Een plek, soms ver van de ‘oude’ omgeving, waar veel structuur is, een drugs- en alcoholverbod, controles, een slaapwacht… Helemaal waterdicht krijg je het natuurlijk nooit. Onverwachte gebeurtenissen, verkeerde invloeden of verleidingen zijn niet altijd te voorkomen. Nu niet en straks in de maatschappij niet. Soms loopt dat niet goed af. Maar soms zie je dat bewoners sterk genoeg zijn om er weerstand aan te bieden. En dat is winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *