Dutch

Henri

Uitgelaten (5)

EEN HELE KLUIF

Het asiel heeft vandaag Rocky in de aanbieding als wandelhond. Een grote herder van een jaar oud. De begroeting is overweldigend. Ik word zo ongeveer ondersteboven gelopen van blijdschap. Hoewel ik bij herders altijd voorzichtig ben, zie ik al snel dat het wel goed zit. Dit is gewoon een hele grote, blije en sterke pup. Binnen een paar meter breekt de halsband doormidden. Opletten geblazen!

Van de asielmedewerker hoor ik dat Rocky als pup nooit echt is opgevoed door zijn vorige baasjes. Hij hoefde niks en mocht alles. Hij sliep zelfs in bed. En tja, als je dan een jaar verder bent, dan heb je ineens een forse herder met heel veel power. Een ongeleid projectiel. Gelukkig zit het met z’n karakter wel goed, maar een nieuwe baas gaat er nog een hele kluif aan krijgen. Met de nodige tijd, geduld en veel liefde kan dit wel eens een heel fijn maatje worden.

De cliënten die Ontmoeting begeleidt, groeiden soms als kind of als tiener op in een situatie waarin ze veel tekortkwamen. Waar ze liefde, een veilige plek en structuur nodig hadden om te leren, moesten ze het zelf maar uit zien te zoeken. Dan groeien dingen scheef, dan gaan er dingen mis. Maar wat is er mooier dan mensen weer tot hun recht te zien komen. En dat is hard werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *