Dutch

Henri

Uitgelaten (3)

Onze vaste asielhond loopt vandaag een proefrondje met een mogelijke nieuwe baas. En dus krijg ik Jessie mee. Een vrolijke naam en ik verwacht een leuk lief hondje. Maar oeps, het is een soort potige compacte buldog. Eén brok spieren en levenslust. Type baas: sportschool, tatoeages, kettingen en camo broek, schat ik zo in. En de hond is zeker niet moeders mooiste. Absoluut niet het soort hond waar ik blij van word. Maar goed, je bent vrijwilliger of je bent het niet.

Moedig pak ik de riem en na een onstuimige begroeting word ik met een vaart het asiel uitgetrokken. Het is meer afremmen dan wandelen, maar Jessie geniet met volle teugen. Als ik hem na een tijdje wat zie ontspannen en de eerste stress is verdwenen, is er zelfs tijd voor een knuffel. De buitenkant zal nooit mijn smaak worden. Maar vanbinnen is het gewoon een hele blije hond. En zo geniet ik toch óók van deze wandeling.

Als intaker zie en spreek ik nogal wat mannen en hoor ik de nodige levensverhalen. Bij sommigen heb ik ‘gevoel’.  Ze wekken sympathie of meeleven op. Maar ik moet bekennen dat er ook mannen bij zijn die eerder het tegenovergestelde oproepen. En toch: neem eens de moeite om voorbij het uiterlijk, de afwerende houding of de criminele voorgeschiedenis te kijken. Je ontdekt soms meer dan je op het eerste gezicht dacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *