Dutch

Hannah

Opruimen 


Daar sta ik dan, te midden van de chaos. Mijn kamer is de afgelopen weken gedegradeerd tot zwijnenstal. Volgende week beginnen de colleges weer en ik heb me ernstig voorgenomen om voor aanvang van de aankomende week mijn kamer grondig schoon te maken.

Mezelf kennende is dit voornemen te ambitieus en is de situatie over drie weken nog troostelozer. Ik neem me voor om ten minste mijn bureau, incluis bureaustoel, weer de originele glorie terug te geven.

Dit houdt in dat ik stapels kleding moet ophangen, opvouwen en wegleggen. Wanneer het bureau opgeruimd is, zou ik in theorie weer voldoende ruimte moeten hebben om aan mijn bureau te werken.

In praktijk is het er over een week helaas weer een bende, dus zal ik de aankomende reeks collegeweken waarschijnlijk te weinig plek hebben aan mijn bureau. Maar hé, het idee dat er na enkele ogenblikken meer bureau dan allesbehalve bureau te zien is, is toch wel aanlokkelijk.

Mijlpaal

Vol goede moed klaar ik de klus. In mijn enthousiasme ruim ik mijn kamer op. En warempel, het resultaat mag er zijn. Ik ben volledig voorbereid, dus wat mij betreft mag het academisch jaar nu wel weer beginnen. Of: het nieuwe jaar mag aanbreken, of ik kan jarig worden. Voorafgaand aan mijlpalen in mijn leven ruim ik namelijk eerst mijn kamer op, zodat ik het gevoel heb op mijlpalen enigszins voorbereid te zijn.

Voor ieder mijlpaal ruim ik mijn kamer op.

Inspiratie

En nu zit ik op dit moment aan mijn pasopgeruimd bureau, zodat ik -een soort van- voorbereid ben op de aankomende periode, waarin ik blogs ga schrijven voor Together. Bij wijze van inspiratiebron draai ik op de achtergrond Mendelssohns Lieder ohne Worte (liederen zonder woorden).

Best bijzondere titel voor de 49 Lieder. Liederen zonder woorden klinkt namelijk als ‘liedjes zonder inhoud’ en lijkt op ‘tekst zonder inhoud’. En wat betreft dat laatste: ik hoop dat mijn blogs toch enigszins een boodschap bevatten. De ene keer subtieler dan de andere keer, waarbij je een enkele keer de boodschap zélf in de blog moet leggen (zoals deze blog). Maar ik wens dat ze je toch aan het denken zetten. Daarnaast hoop ik dat ik ze allemaal aan mijn bureau kan maken en niet hoef uit te wijken naar een andere werkplek, want mijn bureau en bureaustoel een geheel zijn geworden, verbonden door stapels kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *