Dutch

Krista

Intro

Het werk als secretaresse van een thuishaven-team is erg veelzijdig. Naast een heel aantal vaste taken, komen er ook veel onverwachte dingen tussendoor, of vragen waar niemand het antwoord op weet, dan kijken mensen ook al snel naar de secretaresse! En die weet inderdaad veel, maar uiteraard niet alles 😉

De meeste thuishavens verhuren ook een aantal kamers aan cliënten, zo ook in Kralingen. Maar ook daar gaat wel eens wat stuk. Favoriet: de ketel valt uit op vrijdagmiddag als het dat weekend gaat vriezen. Zie dan nog maar eens een monteur te regelen. Het andere uiterste komt ook voor: een bewoner die in paniek op vrijdagmiddag belt dat de ketel is uitgevallen en dan zouden ze het hele weekend geen verwarming hebben! Terwijl er een hittegolf was die voorlopig nog zou aanhouden..

Pas deed een kookplaat het niet goed meer. De onderhoudscollega die dit soort dingen normaal gesproken regelt, was niet beschikbaar. Dus keken de collega’s naar mij: ‘kan jij iets regelen?’ Webshops zijn dan je beste vriend, dus een nieuwe kookplaat was snel in huis. Maar dan? In het bijgeleverde boekje stonden ingenieuze tekeningen van een 2L-2N-schema en een verhaal over perilex-stekkers?! De stekkers van de oude kookplaat en de nieuwe waren hetzelfde, dus ik dacht: “Vast allebei perilex-stekkers, dat zie je zo”. 😉

Dus op naar het woonpand. Slechts 250m en twee smalle, steile trappen verderop, maar met een kookplaat onder je arm nog best een stukje. Ik ben dan zo eigenwijs om al het aanbod van hulp af te wimpelen. “Nee hoor, echt niet nodig!” De stekker van de oude kookplaat was een beetje te goed weggewerkt, terwijl de kookplaat plakte aan alle kanten. Erg enthousiast gebruikt, zullen we maar zeggen. Na enig gesjor stond de nieuwe kookplaat er. Aansluiten en klaar. Dacht ik.

Toen ik de stekker in het stopcontact stak, kwam er zo ongeveer een steekvlam uit. De onderhoudscollega vond het reuze gezellig dat ik hem op zijn vrije dag op zijn privé telefoon belde en wilde wel even meedenken. Hem was bij het aansluiten van de huidige kookplaat hetzelfde overkomen. Er blijkt dan dat er wat in de draadjes van de stekker aangepast moet worden. “Dus als je nou ff de stekker van de oude kookplaat open schroeft, kan je de draadjes in de stekker van de nieuwe kookplaat gewoon hetzelfde maken” ,was zijn advies.

Tja, één keer het pand bijna in de fik steken vond ik wel weer even genoeg. Ik heb dus de oude kookplaat maar weer teruggezet, de nieuwe kookplaat weer ingepakt en terug gesjouwd, alle aanbod van hulp nog een keer afgeslagen en een elektricien gebeld. Geleerde lessen: perilex-stekkers laten niet met zich spotten en van een kookplaat door de stad sjouwen krijg je spierpijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *