Dutch

Wilma

Dat had ze niet hoeven doen

Samen met een vriendin ben ik een weekendje weg (before Corona enzo). Daar waar we eerst dachten van: we gaan naar Lissabon of een andere grote stad hebben we dit jaar opnieuw gekozen voor de Nederlandse bodem. Iets met milieu enzo.

Goed, wij dus een weekendje weg. Gewoon in een Airbnb. Een leuke eigenlijk wel. Toen we in het huisje kwamen zagen we het gelijk: alles was hier van de kringloop. En nee, niet omdat het er niet uitzag, juist niet! Laten we er op houden dat die vriendin en ik er kijk op hebben. Zelf zijn we ook kringloopfanaten.

Op het prikbord hing een ‘vintageroute’ kaart. Dat leek ons leuk om op de zaterdag te doen. Van de eigenaren konden we de fietsen regelen. Toen mijn vriendin vertelde wat we wilden gaan doen, was de eigenaresse zo enthousiast! Ze hield namelijk zo van de kringloop! – Hadden we al gezien mevrouw. –  

Enthousiast als ze was vertelde ze over haar favoriete kringloop in de buurt. “Oh”, zei ze, “daar heb ik nog een kortingsbon van. Neem die maar mee!” En even later kwam ze terug. Met de kortingsbon. Dat had ze niet hoeven doen.

Maar ze deed het.

Voor haar een klein gebaar, maar we vonden het zo attent!

Zo moeilijk is naastenliefde niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *