Dutch

Experience: Out of Control

Ontmoeting en Together

De Experience wordt georganiseerd door Stichting Ontmoeting en Together samen. Weet je nog dat vorig jaar iemand de isoleercel in moest? Dat was Gijsbert, nu het gezicht van Together. Dit doet hij samen met Wilma, Erika en nog heel wat jongeren! Het is een aanrader om hen te volgen op instagram om op de hoogte te blijven van de Experience en andere toffe updates!

Er is een besloten insta account waar je, na aanmelding voor de Experience, toegang voor krijgt. Hier staan tips en tricks om zoveel mogelijk geld op te halen. Dan kan je gelijk de andere deelnemers een beetje leren kennen.

Twee gezichten

Ik zie hem nog zo zitten. Muts op, jas aan, in de huiskamer op de bank. Bevroren, en tegelijk klaar om te vertrekken. Waarheen…? Hij heeft geen idee. Martijn (fictieve naam) staat stijf van de angst. Hij heeft net verteld over de gruwelijke dingen die hij heeft meegemaakt als kind. Dit verhaal is wel even wat anders dan de grote verhalen die hij normaal vertelt. Veel landen mag hij niet meer in vanwege openstaande zaken en de drugssmokkel die hij heeft gedaan.

Een masker draagt hij, om het verdriet dat erachter schuil gaat te kunnen handelen. De grote verhalen verhullen de pijn die hem is aangedaan. Hij heeft wat tijd nodig, en het lukt uiteindelijk weer om contact te maken. De pijn blijft, maar Martijn zoals we kennen komt terug. Het zijn belangrijke stappen naar stabiliteit in zijn leven! Door naast hem te gaan staan brokkelt het masker langzaam af.

Het is één van de verhalen van de mannen die wonen in Epe. Niet iedereen heeft een heftig verhaal, maar veel mannen hebben al vanaf jongs af aan een achterstand in het leven. Ze groeien op in ‘de achterstandswijk’, hebben een licht verstandelijke beperking en verslaafde ouders. Soms is voor hen Ontmoeting in Epe de eerste plek waar ze echte aandacht krijgen. En worden erkend als mens.

Dit is het verhaal van een hulpverlener uit Epe

Locatie en tijden

Locatie
De Vrije Wolf, Wolvenplein 27 in Utrecht

Tijden
Vrijdag 20 september moet jij je melden tussen 17.00 en 17.45 uur. 
Zaterdag 21 september word je rond 12.00 uur weer vrijgelaten.

Help de gevangenissen vol te krijgen

Een vreemde oproep, maar voor dit doel mag het! Help jij mee om zoveel mogelijk jongeren deze unieke ervaring te geven?

Het helpt als je jouw persoonlijke ervaring deelt (zonder spoiler alert natuurlijk!!) over deze lifechanging Experience. Je kan de flyer online delen, of mensen verwijzen naar de aanmeldpagina voor meer info. 

Zelf aanmelden mag natuurlijk ook!

Bekijk onze teaser