Dutch

Andreas over Together

Als ex-klant van Ontmoeting kan ik een paar dingen over zeggen over Together, en ik hoop dat de jongeren dat meenemen als ze dit lezen.

1  Het is hart verwarmend en hardheid van hart brekend als jongeren zich organiseren en inzetten voor  hun naasten. Vooral als die naasten zich in de knel bevinden en vast lopen in hun leven en alle vertrouwen in dat leven kwijt zijn.

2   Het is voor die mensen zeer bemoedigend om te zien en weten dat jongeren in actie komen en zich op allerlei manieren laten horen. 

3   Het is tevens een voorbeeld en opleving wat je als christelijke jongere voor je naaste, generatie overspannend , kunt betekenen.

4   Er is een hele wereld waar image, ego, geld, prestatie en presteren super belangrijk schijnen te zijn. En we zijn allemaal kwetsbaar en worden in  verleidingen gebracht. Om te zien dat  christelijke jongeren zich inzetten op scholen en in kerkelijke gemeenschappen geeft mij een blijmoedig en vrijmoedig  impuls dat er ook een tegen beweging is.

5  Dat er ook een wereld bestaat die  waard is om voor te vechten, vasthoudend in te zijn, ook als het moeilijk wordt en juist als het moeilijk wordt. In die wereld vindt je mensen, jongeren, die je steunen en naast je staan ,belangeloos en niet veroordelend.

6   Daardoor kon ik als vast gelopen mens mezelf weer verbinden en verbonden voelen.  Dat is zoveel waard, dat is onschatbaar en zeer waardevol voor mij geweest in mijn weg van duisternis naar een lichtere wereld.

7   En heeft me dichter naar God en Dienen gebracht, dat is wat Together voor mij doet en met mij doet. Daar een onderdeel van te zijn geweest en zoals het nu geheel door jongeren verder gebracht wordt is 1 van de grootste zegeningen voor mij en voor de toekomst.

Dit verhaal is in het kort ook te lezen in Post, de publicatie van Stichting Ontmoeting. Druk op de knop hieronder en zoek naar de Post van november 2019.