Dutch

Hannah

De moraal van mijn peeling


Ik loop naar de tram. Ik ben gelukkig met mijn aankoop.

Het is alsof er om mijn hoofd een grote luchtbel is bevestigd. In alle kleuren van de regenboog. Ik ben er helemaal vol van. Vanaf nu ga ik met een gezichtspeeling door het leven en ik word er alleen maar mooier van. De zon schijnt en ik voel me uitgelaten. Wanneer ik op de tram moet wachten, analyseer ik de situatie. Waar ben ik precies gelukkig mee geworden? Hoe komt het dat ik me goed voel?

De ramp

Dan springt de luchtbel uit elkaar. Ik voel -bij wijze van spreken- de ijskoude druppels langs mijn slapen naar beneden sijpelen.

Ik was met een gratis thee de winkel in gelokt. De verkoopster bleef maar praten en deed aardig. Deed aardig opdringerig ook. Voor ik het wist stond ik weer buiten, met de diagnose ‘ontstoken huidcellen’. De kwaliteit van mijn gezichtshuid is één grote tragedie. Binnen vijf jaar zou zich een ramp voltrekken. Mijn huid zou niet meer egaal zijn, maar gaten vertonen vanwege mijn wanbeleid op hygiënisch vlak. In deze situatie zou de gezichtspeeling ter waarde van €75 de enige optie zijn. Ik was onder de indruk, geloofde de vrouw en ging met haar meepraten. Er moest nú ingegrepen worden.


Binnen vijf jaar gaat zich een ramp voltrekken.

In de verte hoor ik het tingelen van de volgende tram. Ik stap in en ga zitten. Maar wacht eens! Hoe durfde die vrouw te stellen dat ik zo’n tragisch rode huid heb? Het vriest buiten en daarbinnen was het warm. Is het dan raar dat ik een rood hoofd heb? De luchtbel om mijn hoofd heeft inmiddels plaats gemaakt voor een donkere wolk. Buiten schijnt de zon, maar in mij voel ik dezelfde dreiging als de dreiging bij een opkomende onweersbui. Ik google op het merk. Het is een internationaal bedrijf en de reviews zijn weinig positief. De meeste klanten krijgen juist door hun producten extra huidproblemen. Ik vis de bon uit mijn tas. Helaas, ‘no refund’: ik hoef bij retournering geen geld terug te verwachten.

De moraal

Sinds wanneer maak ik me ook druk om mijn gezicht? Die ongeregeldheden op mijn gezicht boeien me vrij weinig. Ze gaan vanzelf wel weg. Of niet. Ik heb inderdaad rode vlekken, maar ik zie ze meer als persoonlijk kenmerk. Helaas heb ik voor die les €75 moeten betalen, maar vanaf nu weet ik dat onregelmatigheden, afwijkende van het normale, een kenmerk mogen zijn. Ik laat me niet meer zo makkelijk vangen voor cosmetische behandelingen. Zeker niet wanneer het resultaat niet voldoende bewezen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *